Saga Security

Tuotteet
Onity - elektromekaaninen lukitusjärjestelmä

Onity on osa UTC -konsernin Fire & Security -yksikköä, johon kuuluu mm. Lenel, Interlogix, Kidde, Marioff, Supra ja useita muita tunnettuja brändejä.

Onity lukitusjärjestelmä sopii niin pieniin kuin isoihinkin kohteisiin.Onity lukkoja on asennettu maailmalla jo yli 4 miljoonaa kappaletta. Suomessa Onity lukoilla varustettuja kohteita on yhden lukon kohteesta aina 1700 lukon ja lukijan järjestelmäkokonaisuuksiin.

Elektromekaanisissa lukoissa mekaaninen avain korvataan magneettiraidalla, sirukortilla tai etätunnisteella. Elektroninen lukko lisää turvallisuutta, koska lukko sarjoittuu uudelleen jokaisen asiakkaan jälkeen ja haluttaessa voidaan avaimen voimassaoloaika määritellä tunnin tarkkuudella.

Henkilökunnalle ja muille käyttäjille jaetut avaimet on helppo poistaa toiminnasta, kun käyttäjä lähtee tai yleisavain häviää. Käyttäjän pääsy yleisiin tiloihin voidaan määritellä kulkuoikeuksien lisäksi mm. valtuuksien ja aikataulujen avulla esimerkiksi siten, että käyttäjät pääsevät saunaan tai kuntosaliin arkisin 16.00 - 20.00 ja viikonloppuisin 14.00 - 21.00.
Valtuutukset voidaan antaa automaattisesti tai vasta rahastuksen jälkeen, mikäli niin halutaan.
Lukkoja voidaan myös ohjata avautumaan ja sulkeutumaan automaattisesti kalenterin ja aikataulujen kanssa.

Lukkoon tallentuva tieto on hyvä apuväline selvitettäessä varkaus- ja väärinkäyttötapauksia. Lukon muistista voi tulostaa viimeiset 500 tapahtumaa sisältäen päivämäärän, kellonajan ja käyttäjän.

Huomionarvoista  on myös, että lukitusohjelma tulee käyttäjälle mukaan ilmaiseksi ja emme peri lisenssimaksua ohjelman käytöstä. Lisäksi järjestelmä voidaan liittää hotelli- ja palvelutalojärjestelmiin.

Pienemmissä kohteissa on mahdollista ettei heillä ole avaintenkoodauslaitetta, vaan ylimääräisiä avainsarjoja  joista voidaan ottaa seuraava avainsarja käyttöön, kun avain katoaa. Näin asia toimii saumattomasti, eikä lukkosepän käyntiä kohteessa tarvita.

Kaikki lukot toimitetaan mekaanisella avainpesällä. Mekaaninen avainpesä on saatavilla näkyvänä tai piilotettuna.

Lukot toimivat paristoilla (4 * 1.5 V AA), joten ne eivät ole altistu sähkökatkoksille.

Lukkoja on saatavilla myös ulko-oviin. Ns. jokasään lukkoja on asennettu mm. Suomen Urheiluopistolle Vierumäelle ja Liikuntakeskus Pajulahteen Nastolaan. Jokasään lukot toimitetaan Litium-paristoilla.

Ulko-oviin asennettavat lukijat saa myös integroidulla lämmittimellä.

Järjestelmään kuuluu myös tallelokerot, energiansäästöyksiköt, rfid-kalustelukot ja minibaarit.

Katso Onity-tuotteet »

Onity website